A- A+ Print Share

Hitsaaminen

Hitsaaminen ja polttoleikkaaminen kaasuilla on Air Liquiden suurin ja vanhin toiminta-alue.

Air Liquidella on maailman johtavaa asiantuntemusta hitsauksessa, metalliruiskutuksessa ja juottamisessa. Konsernissa työskentelee satoja tutkijoita kehittämässä uusia menetelmiä ja kaasuseoksia.

ARCAL -suojakaasut kaarihitsaukseen

Air Liquide on asiantuntija, kun on kyse kaarihitsauksen suojakaasuista. Markkinoilla, joilla on tarjolla runsaasti keskenään samankaltaisia tuotteita, haluamme tarjota asiakkaillemme älykkään ratkaisun. Mielestämme älykkään ei tarvitse tarkoittaa monimutkaista. Itse asiassa vaivattomasti toteutettava ratkaisu on muita paljon älykkäämpi. Siten tuotteen käyttäjä voi keskittyä asioihin, jotka ovat hitsaustyön kannalta tärkeitä, esimerkiksi siihen, että kaasuseos toimii aina luotettavasti, ilman monimutkaisia työvaiheita ja joka tilanteessa huipputeholla.

Tuotteiden ARCALTM Prime, ARCALTM Chrome, ARCALTM Speed ja ARCLTM Force helpotamme hitsaajan kaasun valintaa. Neljällä tuotteellamme katamme suojakaasutarpeet markkinoiden tavallisimpiin hitsaussovelluksiin.

Alla olevasta taulukosta löydät ARCAL-tuoteperheemme tuotetiedot.Teollisuuskaasuoppaassa lisää tuotteitamme.

Kaasuja plasmaleikkaukseen

Argon ja argon/vety- seokset soveltuvat hyvin seostamattomien, vähäseosteisten, ruostumattoman, kuparin sekä alumiinin leikkaamiseen.
Arcal 15 (H2 Argonissa) antaa tasaisen leikkuujäljen, erityisesti ruostumatonta terästä leikatessa. Muita seoksia, joissa on korkeampi vetypitoisuus ovat Noxal 6 (20% H2 + Ar) sekä Noxal 7 (35% H2 + Ar), joita käytetään mm. korkeaseosteisia teräksiä leikatessa. Plasmaleikkauksessa käytetään myös typpeä, ilmaa tai happea.

Kaasuja metalliruiskutukseen

Metalliruiskutuksessa pinnoitusmateriaali sulatetaan ja ruiskutetaan pinnoitettavaan materiaaliin kaasuruiskun avulla. Pinnoitettava materiaali voi olla metallia tai ei-metallia.

Liekkiruiskutuksessa käytetään polttokaasuja, yleensä asetyleeniä tai propaania yhdessä hapen kanssa sulattamaan pulveri tai lanka. Sulatettu materiaali siirretään paineilmalla kohteeseen.

HVOF-ruiskutuksessa saadaan erittäin tiivis pinnoite. Nestekaasun lisäksi voidaan myös käyttää vetyä.

Kaasuja lasertyöstöön

Lasersäteellä saadaan aikaiseksi kapea ja erittäin tarkka leikkausjälki. Tulos on yleensä sekä parempi että kauniimpi verrattuna muihin vastaaviin leikkaustapoihin. Sen vuoksi laseria käytetään teollisuudessa, etenkin hitsauksessa, leikkauksessa, pinnan muotoilussa sekä merkkauksessa.

Laseria voidaan käyttää monilla aloilla, kuten ohutlevyntyöstössä, keittiövarusteiden valmistuksessa, elektroniikkakomponenttien hitsauksessa tai robottihitsauksessa autoteollisuudessa. Sovelluksissa, joissa vaaditaan suurta mittatarkkuutta, pinnan toleransseja sekä vähäistä lämmöntuontia.

Air Liquiden TOP-tuoteperhe

Altop, Smartop ja ALbee -ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä kaasupulloja

Air Liquiden uudet venttiilit on varustettu integroiduilla säätimillä ja markkinoiden käyttäjäystävällisimmillä ominaisuuksilla, kuten on/off -kytkimellä ja integroidulla painemittarilla. Siksi Air Liquiden venttiilit tarjoavat käyttäjälle merkittäviä etuja, joita ovat turvallisuus, helppokäyttöisyys ja kustannussäästöt.

ALTOPilla olet hetkessä valmis työhön. Liitä hitsausletku integroituun säätimeen. Kytke kaasun syöttö päälle on-off -kytkimestä ja olet valmiina hitsaamaan 15 sekunnissa. Painemittarista näet heti, onko pullossa kaasua jäljellä.  

SMARTOP on pulloventtiili, joka helpottaa kaasun käsittelyä, parantaa turvallisuutta ja säästää kustannuksia. On-Off -kytkimen asennosta näkyy heti, onko pullo auki vai kiinni. SMARTOP on varustettu painemittarilla, joka näyttää kaasun määrän silloinkin, kun pulloventtiili on suljettuna. Intergroitu virtauksenrajoitin lisää turvallisuutta. 

ALbee on pienikokoinen ja helposti liikuteltava kaasupullo omaksi. Ei enää kaasupullovuokria, kun kaasun käyttö on satunnaista. 5 litran tai 11 litran käyttöikeuspullo on kevyt ja kannettava ratkaisu. Kaasupullo on varustettu integroidulla säätimellä ja painemittarilla, joka näyttää, paljonko pullossa on kaasua jäljellä. Helppo ostaa omaksi!

 

Tietoa kaasupullojen väreistä

Kaasupullojen toimitustavat

Autamme asiakastamme arvioimaan, mikä toimitusmuoto sopii parhaiten juuri hänen tarpeisiinsa sen mukaan, kuinka paljon kaasua käytetään, missä määrin kulutus vaihtelee ja kuinka monta käyttöpistettä asiakkaalla on.

Oheisessa esitteessä lisätietoa pullopaketeista ja kaasupullojen mitoista.

 

 

Rekisteröidy asiakasportaaliin

Lisätietoja

Lisätietoja

Osta ALbee-käyttöoikeuspullo verkkokaupasta!

Tutustu verkkokauppaamme www.albee.fi

Lisätietoja

V.I.bee Club -kanta-asiakasohjelma

ALbee-kaasupullon käyttäjille www.vibeeclub.fi

Lisätietoja

ARCAL helpottaa kaasuvalintaasi!

Suojakaasuja lähes kaikkiin hitsaussovelluksiin.

Lisätietoja

Yhteydenotot

Air Liquide Finland Oy 

Keskus 020 779 0580
Fax 020 779 0581
info.finland@airliquide.com

PULLOKAASUTILAUKSET
020 779 0582
finland.kaasutilaukset@airliquide.com

Järjestelmien käyttötuki (MyGasPartner, SignAL)

020 779 0587

Asiakaspalvelu (sopimukset, asiakastiedot)
020 779 0589
asiakaspalvelu.finland@airliquide.com

Toimipisteemme:

Oulu
Yrttipellontie 1 C 3. krs
90230 Oulu 
PL 271, 90101 Oulu
Kartta »

Helsinki 
Fredriksberginkatu 2
00240 Helsinki
Kartta »

Nokia, täyttölaitos
Liekokatu 1
37150 Nokia
Kartta »

Henkilöstölle:
etunimi.sukunimi@airliquide.com

Aluemyynti ja palvelut 020 779 0584
myynti.finland@airliquide.com

Asiakaspalvelu 020 779 0589
(sopimukset, asiakastiedot)
asiakaspalvelu.finland@airliquide.com

Myyntilaskutus 020 779 0586
laskutus.finland@airliquide.com

Viestintä ja markkinointi 020 779 0588
viestinta.finland@airliquide.com 

Asiakkaitamme palvelevat myös useat jälleenmyyntipisteemme, jotka välittävät hitsauskaasujamme.

Sähköpostilla

Klikkaa tästä

Etsi kaasuluettelosta (englanninkielinen sivu)

138 kaasun ominaisuudet

Air Liquide kaasuluettelo

Lisätietoja